tirsdag 6. desember 2011

PFO Blomsterdekoratør

Vi fikk en oppgave å lage en julekrans eller adventskrans som kunne henge på utgangsdøra eller andre steder du vil ha den. Først fikk vi halm som var tvinna sammen som vi skulle fylle rundt med Edelgran, Sqarosa og Buksbom.
Vi brukte ståltråd til å feste det med, også måtte vi passe på å få festet det ordentlig, at ståltråden ikke syntes og ble gjemt. Sidene måtte også bli dekt slik at du ikke så halmen igjennom. Under har det ingenting å si får der skal ingen se uansett.

Den fargen som dominerer i kransen er grønn. Noe annet på kransen som dominerer er sløyfen på toppen, det tar litt av oppmerksomheten.
Jeg har valgt litt rue og glatte kontraster. De røde rue kulene nederst går litt inn i den grønne kransen mens de andre tar igjen litt oppmerksomhet. Bladene er også forskjellige, Buksbomen er gladd mens Squarosa er myk men alikevell ikke glatt. Edelgranen stikker ikke men er veldig stiv.

Matrialer som jeg har brukt:
- Tang
- Saks
- Limpistol
- Ståltråd

Til dekoreringen:
- Buksbom
- Squarosa
- Kuler (både glatte og rue)
- Pyntebånd

Her er jeg halvveis i arbeidet med kransen. Det er da halmen vi skulle lage krans ut av :-)

Og dette ble rasultatet til slutt!Jeg er fornøyd med arbeidet og insatsen jeg gjorde. Jeg jobbet godt hele veien og sto på får å bli ferdig.  Jeg kunne hatt mer pynt på og hatt det litt mer jevnt, for noen steder kan det være litt ujevnt. Jeg vil nok si at det som symboliserer kransen er advent og juletider som er tradisjon. Den har heller ingen ende, den slutter aldri som vil si evighet.


Jeg har lært hvordan man lager en krans, stifte dekor, vikle teknikk, hvordan man skal klippe opp Edelgranen får at det skal bli fint. Dominansen i form og farge, og kontraster for å skape spenning.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar